Роденият в Молдова първокурсник в специалност „Кинезитерапия” – Александър Танасов стана победител в десетото издание на състезанието по силов многобой Strong Man. Второ място в надпреварата спечели Тогай Тамеров, който учи „Земеделска техника и технологии”, а трети се класира Георги Христов от специалност в „Технология и управление на транспорта”.

Любопитна подробност е, че преди две седмици във Варна Георги завоюва първото място в идентичен турнир в Техническия университет, а Александър Танасов е студентски шампион по канадска борба.

Общо седем русенски студенти премериха сили в четирите кръга на състезанието. Те трябваше да обръщат гума с диаметър 170 см и тегло около 75 килограма, да изминат дистанция от 40 метра като пренасят две тежести от по 55 килограма и да хвърлят 16-килограмова пудовка.

Финалният и най-атрактивен кръг бе тегленето на автомобил, в който се качиха четири мажоретки. Надпреварата бе организирана от Студентския съвет на Русенския университет, с техническата помощ на Университетския спортен център, катедра „Физическо възпитание и спорт”, Университетският спортен клуб “Академик” и СТПД „Академик”.

По време на състезанието бяха наградени победителите в Пролетните спортни игри, в които се включиха близо 300 студенти в турнирите по футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса и бадминтон. Най-добрите отбори и индивидуални състезатели получиха медали и грамоти от председателя на Студентския съвет – Станимир Бояджиев.

Отбор „Спартанци” с капитан Кристиян Йорданов – пети курс в специалност „Право” – е най-добрият в турнира по футбол. В баскетболната надпревара първи е отборът с име „Фото смарт”, воден от Радостин Колев – трети курс в специалност „Интернет и мобилни комуникации”. Във волейбола най-добри са „Акулите” с капитан Георги Панайотов – второкурсник от специалност „Право”.

Бяха отличени и победителите в индивидуалните спортове – бадминтон и тенис на маса. Най-добрата състезателка по тенис на маса е Моника Цанева, а при мъжете Добромир Кръстев. В бадминтона на първо място се класира Мартина Маркова, а в мъжкото съревнование – Георги Панайотов.

За първа година се проведе състезанието Алма ринг, в което състезателите трябваше да преминат четири етапа с предизвикателствата – колоездене, дрибъл с футболна топка между конуси, преминаване през стрийт фитнес уреди (препятствия) на открито и спортно катерене в зала по „боулдър” маршрут. Победител при мъжете в Алма ринг е Петър Петров, а при жените – Красимира Севинова.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 1481 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…