Студенти от всички университети във Варна могат да се включат в състезания по 9 вида спорт по време на XIX издание на Варненска универсиада. Организатори на събитието са Студентските съвети на висшите училища с подкрепата на Община Варна. Надпреварите по волейбол за мъже и жени, баскетбол и стрийтбол 3х3 за жени, мини футбол за мъже и жени, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг, ще се проведат в периода от 14 до 28 април.

Състезанията стартират на 14 април от 11.00 ч. в Морската градина с масов лекоатлетическия крос - 2000 м. за мъже и 1000 м. за жени. На следващия ден от 10.00 ч. са срещите по тенис на маса в спортната зала на Икономическия университет.

На 16 април универсиадата продължава с турнирите по волейбол за мъже и жени в залата на Икономическия университет от 19.00 ч. Двубоите по мини футбол ще се играят в Общинския спортно-развлекателен комплекс "Младост“ от 15.30 часа.

В МОЛ Варна на 18 април от 16.00 ч. ще се проведе състезанието по боулинг. На 20 и 21 април от 10.00 ч. програмата продължава два състезателни дни по тенис на кортовете в "Чайка“. Надпреварата по плуване ще се проведе в ПК "Приморски“ на 21 април, очаква се участие вземат около 100 студенти.

В спортната база на Медицинския университет от 23 до 27 април от 15.30 ч. са предвидени двубоите по баскетбол за мъже и 3х3 за жени. Състезанията по шахмат ще проведат на 23-ти април от 15.00 ч. в зала "Юнашки салон“.

Всички студенти, които иска да се включат в спортните събития, могат да се обърнат към звената по спорт в университетите или към студентските съвети. Подробна програма може да бъде намерена на www.sportvarna.com . Официалното награждаване и закриване на XIX Варненска Универсиада ще се състои на 28 април от 18.00 ч. в Юнашкия салон.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 1581 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…