С официална церемония, в която ще вземат участие над 300 студенти от цялата страна, ще бъде открито X-тото юбилейно издание на Националните зимни студентски игри „Зимен университет” на Националното представителство на студентските съвети и Университетски зимни игри на Асоциацията за университетски спорт „Академик”.

Грандиозното събитие, в което ще участват гости с висок политически ранг ще бъде открито на 11 Март 2018 година под звуците на гайдарите от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство.
Програмата, която подготвят организаторите ще включва основно фолклорни мотиви, което е в синхрон с тематиката на Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Спортният проект, в който ще се включат над 300 представители на студентските общности от различни висши училища залага изграждането на активен диалог между студентите от университетите, посредством участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития, обединявайки ги да работят заедно за развитието на масовия студентски спорт, образованието и междукултурните ценности.

Организаторите си поставят за цел да популяризират масовият непрофесионален студентски спорт сред студентите, както и да се привлече по-голям брой младежи, активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Спортната програма на събитието залага три дни изпълнени със съревнования в спортовете: ски алпийски дисциплини, ски бягане, сноуборд, ски рали и бърза шейна, а в академичната част на програмата са заложени лекции в сферата на адаптиране на образователната система към дигиталното поколение, бъдещето на образователната система в България, кариерното развитие и обмен на знания и квалификации.

Организаторите още залагат и на обучение за присъстващите, относно безопасността в планината през зимата. Какво трябва да знаят, ако практикуват зимни спортове или са само туристи?.
В церемонията ще участва също и представителния фолклорен състав на Университета по хранителни технологии, както и студенти от Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Церемонията ще започне с химна на Република България в 19:00 часа пред хотел „Рила” в к.к. Боровец.
Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Бороспрот АД.

Подробности може да видите на www.winter.npss.bg 

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1603 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…