Яна Вангелова бе преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети през уикенда под тепетата. На форума, чийто домакин бе Университетът по хранителни технологии, бе представен екшън-план за дигитализация на образованието.

Яна Вангелова бе преизбрана за председател на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ по време на отчетно-изборно събрание, провело се в Университета по хранителни технологии под тепетата. Висшето училище бе домакин на форума, събрал през уикенда студенти от цялата страна, а новият председател бе избрана с 30 гласа. На специална пресконференция днес бе предсатавен новият й екип.

Снимки от пресконференцията

Зам.-ректорът по проектната и информационна дейност проф. Николай Менков подчерта важната роля на студентските съвети в съвременното динамично време като партньор и важен фактор за обратната връзка – тази от студентите към преподавателския състав. Той определи партньорството между Студентския съвет и академичното ръководство на УХТ като отлично.

Екипът в Изпълнителния съвет на Националното представителство на студентските съвети е обновен.

„Надявам се с него да надградим и доразвием свършеното дотук и постигнем нови успехи. Имаме много иновативни предложения за консервативната среда, в която работим“, посочи Яна Вангелова.

Като добра практика тя посочи постигнатото за първи път от 10 години насам увеличение на средствата за стипендии – нараснали са минималния и максималния праг, както и стипендиите за докторанти. „Съзнаваме, че това не е достатъчно, имаме още много работа в тази насока, но трябва да се предприемат и тези стъпки, и действия, за да успяваме да задържим младите хора у нас, както и занимаващите се с наука млади специалисти“.

По време на отчетно-изборното събрание е бил представен екшън-план за дигитализация на образованието, стана ясно от изявленията на младите хора. Те бяха категорични, че приветстват въвеждане на повече дигитализация в образованието по време на обучение и на администрирането във висшите учебни заведения като електронни студентски книжки, например.

Източник: MediaCafe.bg

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 3026 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…