Тодор Йосифов е познат в публичното пространство и сред обществеността най-вече като Лидер на Национално Сдружение “Младежки Глас”.

Създателят на Организацията е поставил нейните основи заедно с част от неговия екип още през далечната 2007 г. В днешно време “Младежки Глас” е най-голямата организация, обединяваща младите хора в страната и е единствената българска неправителствена структура с национално-представителен статут за територията на държавата ни. Тодор Йосифов обединява сериозно струтуриран лидерски екип в цяла България, йерархията на който обхваща над десет хиляди членове и стотици Председатели на Областни, Общински и Клубни структури на неговата организация, към която ежедневно се присъединяват нови младежи, желаещи да се развиват. Организацията “Младежки Глас” е обхванала цялата страна и с мащабността си и подкрепата към потенциала на младите е заслужила и международно признание, продължавайки със слоугъна “Силата е в младите”. Тодор Йосифов е автор на редица цитати, влезли в сленга на младите хора у нас, единият от който гласи “Не само бъдещето, но и настоящето трябва да е в ръцете на младите”.

Борбената натура и непреклонният му характер докарват редица успехи на него и екипа му, изпълнени с много трудности и преодоляване на множество бариери, с които те са пионери в България относно тяхната борба. Той обича често да цитира слоугъна “Само небето ни е граница” с което практически може да се опише и неговият път в общественото му кариерно развитие. През 2007-ма година завършва Магистратура в Стопанска Академия “Д. А Ценов” в гр. Свищов. В меката на кадрите за икономическото развитие сред учебните заведения в страната той се завръща десет години по късно по покана на Ректора на Академията за да изнесе лекция пред студентите “Лидерството и пътят на младите към успеха”, която вдъхновява аудиторията и седмици по късно поканата е отправена към него от редица Университети, Организации и Училища в страната. Ораторските умения и мотивационната риторика са част от качествата на Йосифов, които той използва в работата си, която в началото на кариерата му е тръгнала по партизанския път на организационния живот. Винаги заобиколен от хора, антураж от опитни млади специалисти, Тодор Йосифов винаги е създавал екип около себе си.

През 2004-та завършва своето Висше образование по Стопанско Управление в Университет “Проф. Д-р Асен Златаров”. Средното си образование завършва в “Икономически Техникум” в родния му град Бургас, а в днешни дни по покана на Ръководството е и член на Училищното настоятелство към учебното заведение. Роденият през 1982 г. млад лидер присъства в организационния живот още от тийнейджърските си години. Кариерата му започва от квартала със създаването на ъндърграунд движението “G.G.P.”, което е обединявало над 200 артиста и момчета и момичета от улицата през периода 2001-2011 г. и ги е държало надалеч от наркотици и близко до музикалния бизнес, като част от продуцираните от него артисти днес са звезди на телевизионния екран. Както казва г-н Йосифов – “Никога не забравяй откъде си тръгнал” и винаги е отбелязвал този период от живота си с гордост, заради успехите, които постигат още в тийнеджърските години.

Неговият любим спорт е футбол и през този период той усилено тренира и дори достига до професионалната лига, но поради различна визия за собственото си развитие той се насочва към обществените дейности. Влизайки в студентските си години в политиката той е един от учредителите на управляващата Партия “ГЕРБ” през 2006-та година и натрупва сериозен политически опит, избиран десет години подред за Председател на младежката им структура той през годините се нарежда сред легендарните за тази организация младежки политически лидери за тях, създавайки и развивайки техните струтури и участвайки във всички политически и Областни Ръководства на Партията. Единственият младежки политически лидер в този период на организацията, който е избиран три пъти подред за десет години за цялата страна. На 26 годишна възраст Тодор Йосифов е избран за Народен Представител, но седмица по-късно напуска Парламента и преотстъпва депутатското си място на следващия го в листата. През годините Тодор Йосифов е един от създателите на бургаската структура на неправителствената организация “Съюз на Българските Командоси” и днес е един от основните фактори, развиващи организацията и хуманната и кауза за обществото.

Тодор Йосифов помага на редица каузи и личната му позиция винаги е подкрепяна от голяма група хора около него. През 2011 г. той заедно със своя партньор в обществените дела Антон Берданков и техни приятели от обкръжението им създават Лайънс Клуб “Виа Понтика”, част от световната организация “Lions Intenrational” към Дистрикт 2482 България. За броени години благодарение на него и екипа на клуба той се издига до едно от лидерските места в страната. Успоредно през 2012/2013 година Тодор Йосифов е избран за Президент на Борда на младежкото Ротари – Клуб “Ротаракт” Бургас. Осъществяват редица добри каузи за младите и обществото, привличайки много младежи към добрите цели и мисия на Rotary Intenrational.

Тодор Йосифов развива дейност и в няколко други мащабни международни обществени организации на местно и национално ниво. Над десет години Тодор Йосифов е и сред активистите на НСБО /Национален Съюз Безопасност и Охрана/. Сред активните членове на “Съюз на Икономистите в България” и още редица организации, подпомагащи обществото. Тодор Йосифов е подал ръка за прякото развитие на стотици хора, известни днес в обществото, помагайки винаги на младите и мислейки първо за обществото и хората, а не за себе си. Както казва той: “Добротата, която е залегнала в сърцата на всеки един от нас ни прави истински хора. Обединявайки се за една обща кауза, свързана с помощ за новото поколение на България е истинският знак в обществото, че трябва да се грижим за бъдещето на страната ни – младите хора! Една личност е личност, когато помага и дава пример, подавайки ръка и мислейки за следващите поколения в страната си – виждаме, че има много хора с добри сърца, разсъждавайки по този начин”

Винаги в добър тон с партньори и дипломатичност, ярък лидерски подход и силна мотивационна структура на поведение Тодор Йосифов продължава да развива дейностите за обществото и младежите в страната, заобиколен от своя екип и продължавайки с уверени стъпки напред, спазвайки своето верую “Само небето ни е граница”.

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 1841 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…