Ръководството на Национално представителство на студентските съвети (НПСС) проведе среща с представители на Националната студентска конфедерация.
Срещата, инициирана от ръководството на НПСС, е във връзка с политиката на националната студентска организация, която залага в мандатната си програма за 2020-2022 година прозрачност при воденето на комуникация с отговорните институции и НПО сектора, както и по-активно сътрудничество с неправителствените организации.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество по конкретни инициативи с европейски измерения, както и възможностите за партньорство по програма Еразъм.
Националната студентска конфедерация развива своята дейност в сградата на Националния студентски дом, стопанисвайки Центъра за европейско сътрудничество и насърчаване на активното гражданство.
Национална студентска конфедерация (НСК) е неправителствена организация, учредена на 13.01.1991 г. от представители на студентски сдружения от 24 университета и колежи в България.
НСК е осъществила 13 международни проекта в областите гражданско образование и европейска интеграция по програмите „Младеж“, „Младежта в действие“ и „Еразъм+“ на ЕС, като проектът “Разширяване на европейското съзнание” получи специалната награда за подчертана европейска насоченост.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 420 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…