Разговор за съвместно партньорство и развитие на съвременното изкуство беше темата на разговора между представители на ръководството на Национално представителство на студентските съвети (НПСС) и Петя Божинова от Регионалния център на Балканите за университетски театър – Театър-студия „Студентина”.

Разговорът между двете организации е по инициатива на Даниел Парушев – Председател на НПСС и във връзка с изпълнението на платформата за управление на НПСС в мандат 2020-2022 година.
Двете страни разговаряха по множество теми, които засягат общата дейност на организациите в сградата на Националния студентски дом, както и бъдещите общи допирни точки.
Студентският център за театър и сценични изкуства се ръководи от театър-студио „Студентина“, основан през 1958 г. в Националния студентския дом. Създал е няколко десетки представления. Участвал е в множество наши и международни театрални фестивали. От 1995 г. театър-студио „Студентина“ е част от Световната асоциация на университетските театри и представлява Регионалния център на Балканите на тази асоциация.
Организацията развива творчески център в сградата на Националния студентски дом под наименованието „Студентски център за театър и сценарични изкуства”.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 325 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…