Председателят на Националното представителство на студентските съвети – Яна Вангелова и представители на студентските общности ще участват в Хакатона „Цифровият град и аз“ на 28 и 29 Май в атриума на Бургаски свободен университет.

Официалното откриване на форума ще бъде днес, 28 Май 2018 година, когато стартът на ИТ състезанието ще бъде даден от Комисаря по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, под чийто патронаж ще се състои събитието.

Темата и дните за провеждане на Хакатона „Цифровият град и аз“ са в синхрон с провеждането на срещата на Комитета на регионите на Европейския съюз в Бургас на 29 май 2018 г. и със съпътстващите събития на Европейския морски ден, който ще се открие в сградата на БСУ на 31 май.

Национално представителство на студентските съвети ще вземе участие в събитието с отбор, който ще работи по иновативна разработка. В работата на хакатона ще вземат участие още ученици, студенти и докторанти от цялата страна, които в рамките на 24 часа ще търсят софтуерни и бизнес решения за приложения, свързани с цифровото, градското развитие и териториите с водни пространства.

В края на хакатона екипите ще представят своите готови разработки и приложения пред жури включващо изследователи, представители на бизнеса и общините.
Класираните на призови места разработки ще бъдат наградени от кметовете, които участват в срещата на Комитета на регионите и бизнеси партньорите.

Направленията, в които ще се състезават екипите в Хакатона са: Е-кология и водни пространства, Е-туризъм в града, Е-дебати и гражданско участие, Е-плащания и финтех за всеки, Е-море и неговите ресурси, Е-инфраструктура за всеки, Цифрово образование, Цифрови услуги в администрацията и Смарт е-нергийни източници.

Учениците, студентите и докторантите формират екипи от минимум 3 и максимум 5 участници (задължително включващи и представител с нетехнически профил). Те следва да имат препоръка от ментор (преподавател в съответния университет или гимназия), в която са указани имената на участниците в екипа.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 554 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…