За единадесета поредна година на официална церемония, състояла се на 19 декември 2017 година в Народния театър „Иван Вазов“ в град София, Националното представителство на студентските съвети отличи най-изявените студенти на България.

Възпитаникът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ Симеон Ганев спечели националния приз „Студент на годината“ за 2017 г. в направление „Хуманитарни науки“.

ОЩЕ НОВИНИ ВЪВ FACEBOOK

Наградата му бе връчена от г-жа Милена Дамянова, председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание.

Симеон Ганчев е студент във Филологическия факултет на Великотърновския университет в магистърска програма „Конферентен превод с два езика (немски и английски)“. През 2017 г. е завършил бакалавърска програма „Приложна лингвистика с два чужди езика (немски и английски)“.

Той има редица публикации във водещи български и международни научни списания. 

Ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов поздрави Симеон Ганев. „Знам колко е трудно и какви усилия изисква спечелването на всяка една награда. Благодаря ти, че чрез труда, който полагаш, защитаваш авторитета и името на Великотърновския университет.

Ти си пример за останалите наши студенти. Пожелавам да си все така упорит и да постигаш още по-големи успехи“, обърна се проф. Хр. Бонджолов към Симеон Ганев.

Основната идея на конкурса, който се провежда от Националното представителство на студентските съвети в България, е отличаване на най-добрите и изявени студенти и докторанти в българските висши училища.

Националният приз "Студент на годината" се проведе под патронажа на Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев. Специални благодарности към катедри „Германистика и нидерландистика“ и „Англицистика и американистика“ на Филологическия факултет за отличната подготовка, която дават на нашите студенти.

Източник: DARIKnews

Оценете
(2 гласа)
Прочетена 1404 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…