ПОЗИЦИЯ
на НАЦИОНАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА СТУДЕНТСКИТЕ СЪВЕТИ

За съжаление, всеки ден някой намира смъртта си на пътя. Тази жестока война, в която оръжията са моторни превозни средства, а спусъка – педалът на газта, отнема невинни човешки животи.
Каквото и да се каже по темата, вече е казано и се обсъжда всеки ден?
Друг е въпросът какво се прави, за да намалеят подобни инциденти. Отговорността е комплексна, както на гражданите като общество, така и на институциите. Но както често се случва груповата отговорност е равносилна на безотговорност. Поредният пример за това е нелепо загиналата вчера Фатиме Колашова.
Изразяваме искрени съболезнования на семейството и близките и.
Едно младо момиче си отиде, защото някой не е спазил правилата, а друг не е подсигурил достатъчна безопасност на кръстовището, което се превърна в мястото, на което Фатиме е поела последния си дъх.
На мястото на Фатиме може да е всеки от нас или наш близък. Решението е да се обяви нова война, война срещу настоящата такава на пътя! Като Национално представителство на студентските съвети подкрепяме напълно колегите от Благоевград в битката им срещу безредиците на пътя.
Заставаме зад тях, като млади хора, които не можем да търпим връстниците ни да губят живота си по такъв жесток начин!
Смъртта на Фатиме Колашова е поредният пример как трябва да се борим заедно като общество срещу това самоунищожаване, което се случва всеки ден на пътя! Колко такива поредни примера трябва да се случат, за да се осъзнаем, че зависи от нас и институциите.
Нима елементарните мерки, които трябва да се вземат са по-скъпи от живота на Фатиме или на този, който утре ще е на нейно място?
Отново, като представители на българската студентска общност заявяваме, че подкрепяме протеста на колегите и близките на Фатиме Колашова и приканваме институциите да вземат мерки, които да разрешат трайно проблема!

17 Декември 2017 година
София

 

Оценете
(1 глас)
Прочетена 822 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…