Трима студенти по медицина вече са на първа линия в борбата с COVID-19 и са в инфекциозната клиника на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Проф. д-р Стоян Киркович“.

Те са се отзовали много бързо по молба на началника на клиниката проф. Лилия Петкова и вече трета седмица са на линия в отделението. „ Засега са мултифункционални и извършват много дейности, снемат анамнеза и статус и помагат изключително много при постъпване на пациент и при оформянето на документацията, активно участват по време на визитация и с тяхна помощ оформяме епикризите“, обяснява проф. Петкова.

Двама от студентите-доброволци са стажант-лекари по медицина. Това са шестокурсниците Асие Кьорова и Александър Брънков. Третият е петокурсникът Антон Видев. „Решихме да се включим, тъй като сме наясно колко голям недостиг има на медицински кадри и искаме да помогнем на лекарите. Апелираме повече наши колеги да го направят, нашата професия е хуманна и не е редно да се страхуваме“, казват бъдещите лекари.

В рамките на часове от ръководството на Медицинския факултет са успели да съберат още доброволци, заявили пълна готовност да се включат, заявява Деканът доц. д-р Юлиян Ананиев.
Източник: Actualno.com

Оценете
(1 глас)
Прочетена 910 пъти

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/com_k2/templates/sj-theme/item.php on line 450

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/nikovinf/public_html/site/mladite/templates/sj_veritymag/html/mod_k2_comments/comments.php on line 19
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…