Еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще бъде гост на Висшето училище по телекомуникации и пощи на 11 декември (понеделник) 2017 г., съобщиха от пресцентъра на ВУТП.

От 10:15 ч. в Аулата на висшето училище пред студенти, преподаватели и представители на IT-бизнеса тя ще представи публична лекция на тема "Съвременното образование и цифровите технологии". Темата е избрана неслучайно, защото модерното образование и съвременните технологии са сред основните приоритети на ВУТП, чийто фокус е базиран върху обучението на специалисти в сферата на телекомуникациите, информационните технологии и мениджмънта. През 2015 г. стартира първата съвместна специалност с HP – Компютърно администриране на софтуерни приложения, а от тази академична година и специалност „Софтуерно проектиране“, разработена в партньорство с водещи компании в IT-сектора, които се включват активно в обучението. ВУТП успешно си сътрудничи с фирми като Atos, IBM, Scale focus, Musala soft и др.
В 11:20 ч. г-жа Мария Габриел ще участва в официалното откриване на Digital journey лаборатория. Лабораторията е дарение от технологичния гигант Atos – един от водещите партньори на ВУТП.

Оценете
(1 глас)
Прочетена 1141 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…