Вчера, 25 юли 2017 година, Председателят на НПСС – Яна Вангелова и представители на Студентските съвети от Висшите училища от страната участваха в работна среща с г-жа Милена Дамянова – Председател на Парламентарната комисия по образование и наука към 44-тото Народно събрание. Срещата бе инициирана и от двете страни с цел обсъждане на предстоящите промени в нормативната законодателна уредба и наболели проблеми в сферата на висшето образование.

С високата представителност на НПСС и студентските представители по места бяха застъпени и коментирани редица теми, които касаят обучаващите се младежи. „Къде е ролята на държавата в държавните университети? Какви са бъдещите промени и реформи, които предстоят? Ще има ли санкции за неспазването на законовата уредба?“ - и още много въпроси поставиха студентите днес пред госпожа Дамянова.

В отговор на въпросите, г-жа Дамянова отново напомни, че за да има промяна или нещо да се случи, то това трябва да бъде инициирано именно от студентите и в частност от Студентските съвети и НПСС. Тя изказа мнение, че е радостна от днешната среща, на която чу гласа и мнението на младите и ще се радва, ако този вид срещи се превърнат в регулярни и ако все повече млади хора вземат участие по теми, свързани с висшето образование.

Сред дискутираните теми намериха място и средствата за социално-битови въпроси на учащите, условията на обучение, ролята на бизнеса в образованието, лекарските специализации, докторантското обучение и още много други, които тепърва предстои да бъдат обсъждани в по-широк мащаб на следващата среща.

Тази среща, в унисон с целите на НПСС, бе една от многото крачки, които националната студентска организация прави всеки ден, защото знаем, че младите и активни студенти #ЗаЕдно можем да постигнем по-добро бъдеще за колегите ни и за нас самите.

Оценете
(0 гласа)
Прочетена 753 пъти

За нас

Ние сме екип от млади ентусиасти, които работим за селектиране на младежките и студентски новини на едно място.

Може да се свържете с нас като ни изпратите запитване на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Recent comments

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…